Vauvan liikkeet tuntuvat joka päivä selvemmin ja selvemmin. Viikolla olimme mustikassa ja poimimme 15 litraa. Nyt jäi oikea mustikkamania päälle ja pitäisi vielä saada hieman lisää....

Uusi aupair on tulossa viikon päästä ja jotenkin en osaa orientoitua hänen tuloonsa lainkaan. Vanhakin pyysi päästä käymään kylässä, juuri samana viikonloppuna. Ei ehkä hyvä idea. Tuo aupairin hyödyllisyys on vähän niin ja näin. Edellinen oli todella tiukasti ohjattavaa mallia joka tarkoittaa sitä että mitään ei tapahtunut - ei mitään - ellei erikseen pyytänyt tekemään. Jos pyysin häntä tiskaamaan niin saattoi tiskata osan ja jättää osan tiskaamaan. Ja ihan sattumankauppaa se on minkälainen aupair sieltä tulee, sen näkee vasta ajan kanssa. Mutta jospa uusi olisikin nyt aktiivisempi.

Jotenkin ei nyt vain jaksaisi tutustuttaa uutta aupairia ympäristöön ja perheeseen. ´Mistäköhän sitä saisi voimia?

Esikoiselle on tulossa loistava mahdollisuus vuokrata upeasta hevosesta osa. Itse asiassa koko perhe saa käyttää heposta. Se on ihan hienoa sillä kakkosenkin on syytä aloittaa harjoittelu omaa hevostamme varten. Ratsastuskoulussa kun ei juuri hevosen hoitoa opi vaan sitä oppii vain oikeasti tekemällä ja olemalla hevosen kanssa. Olemme luvanneet, että ensi syksynä ostamme oman hevosen. Onhan meillä ollut yksi jo aiemminkin mutta nyt aion minä pitää järjen ostopäätöksessä enkä ostaa säälistä tai viitseliäisyyden puutteesta ensimmäistä vastaantulevaa.

Itsellä on kova ikävä hevosen selkään. En ole uskaltanut ratsastaa juurikaan raskausaikoina. Vitosta odottaessa taisin ratsastaa 15 viikolle mutta silloin olikin oma. En usko että osaisin antaa itselleni anteeksi jos putoaisin ja raskaus keskeytyisi sen takia. Mutta hinku ratsastamaan on kova! Ja nyt kun ei ole omaa pollea niin ei pääse edes olemaan heppojen kanssa raskausaikana.

Elokuu on alkanut. Ihanaa! Minä olen syysihminen. Viilenevät illat ja satokausi ovat parasta aikaa. Pian pääsee omenien kimppuun. Se tietää omenapaistosta, omenapiirakkaa ja -hilloa.