Kuudetta odottaessa sitä kuvittelisi jo muistavansa mistä raskaudessa olikaan kyse. Jokainen kerta on kuitenkin ainutlaatuinen sillä raskauden ajan kokemuksien tulkinta muuttuu oman itsen muuttuessa ajan kuluessa.

Viikkoja on nyt takana 14 ja masu näkyy jo selvästi. Ensimmäiset vauvan liikkeet ovat jo tuntuneet. Tämän raskauden kohdalla ne ovatkin olleet erityisen onnentäyteisiä, sillä raskauden alku oli hyvin raskasta aikaa.

Väitöskirjaa piti alkaa työstää hyvin aktiivisesti ja elämässä oli muutenkin aikalailla suunnitelmia joihin ei vauva kuulunut. Kaikki vauvatarvikkeet oli jo annettu eteenpäin mutta elämähän ei aina mene suunnitelmien mukaan. Toisilla ei sitten koskaan:)

Systeemiteoria näyttää toteutuvan myös omassa elämässäni. Tavoitteet eivät loppujen lopuksi olekaan niitä pisteitä joissa täyttymys saavutetaan vaan matka tavoitteiden välillä. Aina reitti tavoitteesta toiseen ei kulje suoraa tietä mutta loppujen lopuksi perille on aina päästy. Useimmiten perille päästessä huomaa, että reittivalinta olikin alkuperäistä suunnitelmaa antoisampi.