Miten kummassa paino nousee joka raskaudessa saman verran vaikka tekisi mitä! Nyt käyn juoksemassa kolme-neljä kertaa viikossa 40 minuuttia ja kävelyllä kolmesti ja silti paino nousee. Ilmeisesti muhun on ohjelmoitu tietty painonnousu vaikka tekisin mitä. Tosin jokaisen raskauden jälkeen olen kyllä palautunut normaalipainoon puolessa vuodessa. Ehkäpä luontoa vastaan on turha taistella.

Lapset ovat jo alkaneet työstää uutta tulokasta puhumalla siitä. "Mulle on tulossa äidin mahasta pikkuveli ja siksi ensi kesänä ei mennä Särkäniemeen", totesi poika. MItähän hän tuumaa jos pikkuveljellä onkin latitokselta tultaessa vääränmerkkiset pelivälineet.

Rakennusprojekti on käynnistynyt. Jouluna pitäisi olla uusi talo harjakorkeudessa ja vesikatto päällä. Asuntomessuilta ei paljon ideoita herunut. TV-talosta löytyi hieno tiiliseinä, josta saimmekin idean laittaa vaaleaa tiiltä porraskuilun ja keittiön välitilan seinään. Uudesta talosta tulee täysin toisenlainen kuin nykyisestä kovasta ja kiiltävästä kivitalostamme. Hieman yritän itseäni jarrutella pintamateria ideoinnin suhteen. Muistissa on vielä pääsiäisen keltainen teepannu, joka oli ensimmäisen raskauteni aikana mielestäni aivan mahtavan pirteä ja syötävän suloinen.

Talosta tulee tummanharmaa ja käytämme tummanruskeaa puusäleikköä paljon julkisivussa. Rakennusneliöitä tullaan käyttämään melkein 300! Mutta eipähän tarvitse tilanpuutteessa elää. Sisällä tullaan käyttämään paljon erilaisia pintamaterioita. Puuta ja kiveä. Ja keittiöstä haluan ihanan kotoisen ja lämpimän nykyisen valkoisen ja kiiltävän sijaan.

Masu elää nyt aikalailla itsenäistä elämää. Jotakin pientä liikehdinitää on jo tuntunut mutta nyt ollaan siinä raskauden vaiheessa jossa pahoinvointi on helpottanut ja masu ei vielä ole liian suuri. Nyt saa hetken hengähtää ja ajatella jotakin muuta kuin raskautta. Tosin taidan olla jo niin vanha konkari että omasta mielestäni masuni on vielä aika pieni. Onneksi kotona pikkukädet ja isommat suut muistuttavat että: "Äiti sun masu on jo kasvanut!"